Homepage > Competitions > Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta

Baza natječaja

Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta

Deadline: 14.03.2011.

Scholarship administrator: Central European University
Level: postgraduate, doctoral
Field of study: Natural Sciences, Social Sciences, Humanities
Place of study: Hungary

 

Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju

Central European University (CEU) je međunarodno priznata visokoobrazovna institucija za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike. CEU se nalazi u samom srcu Europe, u Budimpešti, a službeni jezik na kojem se studira je engleski. CEU programi su prilagođeni Bolonjskom procesu te se nude jednogodišnji i dvogodišnji diplomski (Master) programi ovisno o broju godina studija na preddiplomskoj razini te doktorski (PhD) programi u trajanju od 3 godine. Na CEU se dodjeljuju američke akademske titule i to iz sljedećih područja:

Economics (MA, PhD), Environmental Sciences and Policy (MS, PhD), Gender Studies (MA, PhD), History (MA, PhD), International Relations and European Studies (MA), Legal Studies (LLM, MA, SJD), Mathematics and its Applications (MS, PhD), Medieval Studies (MA, PhD), Nationalism Studies (MA), Philosophy (MA, PhD), Political Science (MA, PhD), Public Policy (MA), Sociology and Social Anthropology (MA, PhD).

Rokovi za prijavu za akademsku godinu 2011./2012. su sljedeći:

  • 3. siječnja 2011.: prijave za Erasmus Mundus programe
  • 24. siječnja 2011.: za kandidate koji žele ili moraju proći proces institucionalnog testiranja (Upis na CEU), te za kandidate koji su zatražili izuzimanje od procesa provjere jezičnih sposobnosti. 
  • 14. ožujka 2011.: Za kandidate koji prilažu potpunu aplikaciju, uključujući i rezultate testova jezičnih sposobnosti (TOEFL ili dr.) te svu ostalu potrebnu dokumentaciju.
  • Prijevremene prijave: CEU prima prijevremene prijave od kandidata kojima je važno saznati rezultate ranije u svrhu prijave za financijsku potporu od drugih izvora. Takve prijave moraju biti poslane najkasnije do 15. studenog 2010.

Detaljne informacije o procesu prijave na CEU možete pronaći na: http://www.ceu.hu/admissions.

Financijska potpora
Više od 80% studenata primljenih na CEU ima mogućnost primiti jedan od mnogih oblika financijske potpore, posebice studenti na diplomskoj razini studija (Master). Na doktorskoj razini studija, CEU nudi financijsku potporu za programe u trajanju do 3 godine, što pokriva troškove programa, zdravstveno osiguranje te mjesečni džeparac u iznosu od otprilike 700 eura. CEU studenti se također mogu prijaviti na dodatne natječaje putem kojih mogu pokriti troškove putovanja i istraživanja. Za više informacija o financijskoj potpori koju nudi CEU posjetite sljedeću web stranicu: www.ceu.hu/admissions/financialaid.

Prijave za studijske programe i financijsku potporu
Kako biste se uspješno prijavili na CEU, molimo vas, pročitajte upute na sljedećoj web stranici te ispunite online prijavni obrazac: www.ceu.hu/admissions/apply.  

Online prijavni obrazac će biti dostupan počevši od studenog 2010.godine.

Kontakti i informacije
Detaljne informacije o CEU kao i službene brošure su dostupne na www.ceu.hu, te u Institutu za razvoj obrazovanja, ovlaštenom predstavniku za CEU:

Institut za razvoj obrazovanja
Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb
Tel. (385-1) 4817-195, 4555-151
E-mail: sdobric@iro.hr
www.iro.hr

 

 

Previous year's competition

Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta (2010)
Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju, Budimpešta (2009)

 

 

 

Visit www.ceu.hu