Homepage > Competitions > Central European University, Budimpešta - Stipendije za diplomske programe i doktorate za ak. god. 2014./15.

Baza natječaja

Central European University, Budimpešta - Stipendije za diplomske programe i doktorate za ak. god. 2014./15.

Deadline: 23.01.2014.

Scholarship administrator: Central European University
Level: postgraduate, doctoral
Field of study: Natural Sciences, Social Sciences, Humanities
Place of study: Hungary

 

Stipendije za diplomske programe i doktorate na Central European Universityju

Central European University (CEU) je međunarodno priznato sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike. CEU se nalazi u samom srcu Europe, u Budimpešti, a svi studijski programi u potpunosti se odvijaju na engleskom jeziku. CEU programi su prilagođeni Bolonjskom procesu te se nude jednogodišnji i dvogodišnji diplomski (Master) programi ovisno o broju godina studija na preddiplomskoj razini te doktorski (PhD) programi u trajanju od 3 godine. Na CEU se dodjeljuju američke akademske titule i to iz sljedećih područja:

Cognitive Science (Phd), Economics (MA, PhD), Environmental Sciences and Policy (MS, PhD), Gender Studies (MA, PhD), History (MA, PhD), Human Rights (MA), International Relations and European Studies (MA), Legal Studies (LLM, MA, SJD), Mathematics and its Applications (MS, PhD), Medieval Studies (MA, PhD), Nationalism Studies (MA), Philosophy (MA, PhD), Political Science (MA, PhD), Public Administration (MPA), Public Policy (MA), Sociology and Social Anthropology (MA, PhD)

Rokovi za prijavu za akademsku godinu 2014./2015. su sljedeći:

  • 2. siječnja 2014.: prijave za Erasmus Mundus stipendije (programi MESPOM i Mundus MAPP)
  • 23. siječnja 2014.: prijave za većinu diplomskih i poslijediplomskih studijskih programa na CEU
  • 5. svibnja 2014.: prijave za jednogodišnji MA in Public Policy bez stipendije i Erasmus Mundus programe bez stipendije, te Erasmus Mundus MATILDA program

Detaljne informacije o procesu prijave na CEU možete pronaći na: http://www.ceu.hu/admissions.

 

Financijska potpora

Većina studenata primljenih na CEU ima mogućnost primiti jedan od mnogih oblika financijske potpore, od potpunih do djelomičnih stipendija. Potpune stipendije pokrivaju školarinu i životne troškove (smještaj, zdravstveno osiguranje, mjesečni džeparac). CEU studenti se također mogu prijaviti na dodatne natječaje putem kojih mogu pokriti troškove putovanja i istraživanja. Za više informacija o financijskoj potpori koju nudi CEU posjetite sljedeću web stranicu: http://www.ceu.hu/admissions/financialaid.

 

Prijave za studijske programe i financijsku potporu

Kandidati za upis i stipendije na CEU koji se prijave do 23.siječnja 2014. imaju mogućnost polaganja testova koje zahtijevaju pojedinačni odsjeci na CEU 15.veljače 2014., te testa engleskog jezika TOEFL 29.ožujka 2014. o trošku CEU-a (osim kandidata za Erasmus Mundus programe). Rezultati ovako položenih testova mogu se koristiti isključivo za prijavu na CEU. Kako biste se uspješno prijavili na CEU, pročitajte upute na sljedećoj web stranici: http://www.ceu.hu/admissions/apply. Svi prijavni dokumenti se primaju putem online sustava prijava.

 

Kontakti i informacije

Detaljne informacije o CEU kao i službene brošure su dostupne na www.ceu.hu, te u Institutu za razvoj obrazovanja, ovlaštenom predstavniku za CEU:

Institut za razvoj obrazovanja
Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb
Tel. (385-1) 4817-195, 4555-151
E-mail: sdobric@iro.hr
www.iro.hr

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu