Homepage > Competitions > Rochester Institute of Technology Croatia: Scholarships and grants for 2019-2020

Baza natječaja

Rochester Institute of Technology Croatia: Scholarships and grants for 2019-2020

Deadline: 15.02.2019.

Scholarship administrator: RIT Croatia
Level: undergraduate
Field of study: Engineering, Social Sciences, Humanities

 

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, prestižnog, desetog po veličini privatnog sveučilišta u SAD-u.
RIT je globalno priznat zbog inovativnog i na karijeru orijentiranog obrazovanja.

RIT Croatia svojim studentima pruža dvostruku diplomu za preddiplomski studij:

  • Međunarodno priznatu američku, koju dodjeljuje RIT i
  • Hrvatsku diplomu, koju dodjeljuje RIT Croatia.

Kroz vrhunske akademske programe i prednosti koje sa sobom nosi diploma prestižnog američkog sveučilišta, RIT Croatia studentima nudi izvrstan povrat uloženog. Kako bi studentima koji zadovoljavaju uvjete olakšali financiranje studija, RIT Croatia svake godine izdvaja značajna sredstva za studentske stipendije i financijske potpore.
Za akademsku godinu 2019./2020.  izdvojeno je više od 2,6 milijuna kuna.

Stipendije i financijske potpore nepovratna su novčana sredstva iskoristiva za upis na RIT Croatia na slijedeće stručne preddiplomske studije:

Svaki drugi student upisao je akademsku godinu 2017./2018. uz stipendiju ili financijsku potporu RIT Croatia, stoga su i tvoje šanse da dobiješ stipendiju velike.

Kandidati koji se prijave na otvoreni natječaj do 15. veljače 2019. imaju prednost prilikom razmatranja za financijske potpore. Stipendiranje kandidata čije prijave stignu nakon 15. veljače moguće je u slučaju da sva financijska sredstva još uvijek nisu dodijeljena.
Za prijave do 15. prosinca 2018. postoji mogućnost dodatnog popusta.

Kandidate koji su sve dosad završene razrede srednje škole završili s odličnim uspjehom RIT Croatia nagrađuje automatskim stipendijama za studij u iznosu 4.000,00 EUR.

Financijske potpore

Financijske potpore dodjeljuju se u iznosima od 1.000,00 do najviše 10.000,00 eura, u obliku umanjenja godišnjeg iznosa školarine. Iznos ostvarene financijske potpore dijeli se na sve četiri godine studiranja i može pokriti do 30% troškova školarine. 

Kandidati koji se prijave do 15. veljače 2019. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli financijskih potpora. Kandidati čije prijave stignu nakon 15. veljače bit će razmotreni u slučaju da sva financijska sredstva još uvijek nisu dodijeljena.

Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, studenti koji žele prelazak s drugih visokoobrazovnih institucija 
(transfer studenti) te kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. 

Stipendije

Osim financijskih potpora koje se dodjeljuju na temelju uspjeha i financijskih potreba kandidata, RIT Croatia nudi i stipendije za studente koji upisuju 1. godinu studija koje se dodjeljuju na temelju školskog uspjeha ili na temelju uspjeha ostvarenog na natječajima za stipendije. Tijekom godine na RIT Croatia internetskoj stranici i Facebook stranici bit će objavljeno nekoliko natječaja za stipendije. Također, svi kandidati koji se jave Odjelu za upise i iskažu interes za upis ili financijsku potporu primit će sve informacije o natječajima putem e-maila.

Rok za prijavu: 15. veljače 2019.

obrazac za prijavu

Više informacija pogledajte ovdje i ovdje.

Za više informacija o studiju i upisima možete se obratiti
i telefonom ili mailom 
Odjelu za upise:

T. + 385 (0)1 643 9100 - T. + 385 (0)20 433 000 
E-mail: admissions@croatia.rit.edu.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu