Homepage > Competitions > Natječaj za prijam u kadetsku službu - vojni pilot

Baza natječaja

Natječaj za prijam u kadetsku službu - vojni pilot

Deadline: 17.04.2020.

Scholarship administrator: Ministarstvo obrane
Level: undergraduate, postgraduate
Field of study: Engineering

 

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisisalo je javni natječaj za prijam u kadetsku službu:

  • na Sveučilištu u Zagrebu - Fakultet prometnih znanosti -  preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot - do 20 kadeta

Rok za podnošenje prijava je 17. travnja 2020.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku elektronski Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Uvjeti za upis:

  • državljanstvo Republike Hrvatske
  • rođen/a 1998. godine ili kasnije
  • završena četverogodišnja srednja škola
  • da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti
  • da nije pravomoćno osuđivan/a za kaznena dijela navedena u članku 35. stavku 1. alineji 2. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske  („Narodne novine“, br. 73/13,  75/15, 50/16, 30/18 i 125/19)
  • da je upisan/a na prvu godinu redovitog studija u prvom upisnom roku u srpnju 2020.
  • da su ispunjeni zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji za kadete/kinje  propisani Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih,  psihičkih,  tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske  („Narodne novine“, br. 13/14, 134/15 i 138/15)  koji će se po pozivu Ministarstva obrane utvrditi u posebnom postupku prije upisa na sveučilišni studij.

Stipendije

Tijekom školovanja kadeti/kinje ostvaruju određena prava propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima sklapanja ugovora o kadetskoj službi i ugovora o stipendiranju („Narodne novine“, br. 158/13,  5/17 i 55/19).

Nakon završenog preddiplomskog i diplomskog studija kadeti/kinje bit će primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, stimulativni sustav profesionalnog razvoja i mogućnost sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.

Više možete pročitati ovdje.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu