Homepage > Competitions > Potpora 'Moje prvo istraživanje'

Baza natječaja

Potpora 'Moje prvo istraživanje'

Deadline: 15.09.2007.

Scholarship administrator: Fond Jedinstvo uz pomoć znanja
Level: professional visit
Field of study: not defined
Place of study: Croatia

 

Potpora "Moje prvo istraživanje": Program za mlade znanstvenike i stručnjake

Cilj je potpore Moje prvo istraživanje je dati priliku izvrsnim mladim znanstvenicima i stručnjacima, kako iz domovine tako i iz inozemstva, da samostalno razvijaju svoje inovativne ideje.

Potpora je namijenjena znanstvenicima i stručnjacima koji su stekli doktorat znanosti unutar posljednjih 5 godina ili su upravo pred završetkom doktorata. Potpora će im pomoći da povećaju svoje profesionalno iskustvo i ubrzaju karijeru prema znanosti ili istraživanju i razvoju u gospodarstvu.

Potpora potiče mlade znanstvenike i stručnjake na usavršavanje u istraživačkim, upravljačkim i ostalim vještinama te na stvaranje mreža i kontakata, posebice u suradnji s dijasporom. Uspješni kandidati moraju pokazati izvrsnost i profesionalnu predanost znanosti i tehnologiji, kao i potencijal za buduće preuzimanje vodećih uloga u istraživanju i razvoju u Hrvatskoj.

Potpora se ostvaruje kroz rad u hrvatskoj ustanovi ili poduzeću, odnosno kroz boravke i posjete uglednim istraživačkim centrima u inozemstvu. Podupiru se projekti u trajanju između 12 i 24 mjeseca.

Rok za prijavu je 15 rujna 2007.

 

 

 

 

Visit www.ceu.hu