Homepage > Scholarships > Institution profiles > Pravo na obrazovanje: povećanje jednakog pristupa ...

Predstavljamo

Pravo na obrazovanje: povećanje jednakog pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj

Institut za razvoj obrazovanja organizira seminar pod nazivom 'Pravo na obrazovanje: povećanje jednakog pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj'.

Seminar će se održati u srijedu 26. studenog 2008. od 9 do 17 sati u Nacionalnoj u sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Seminar "Pravo na obrazovanje: povećanje jednakog pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj", ima dva cilja:

  • podizati svijest akademske zajednice i drugih dionika u visokom obrazovanju o značaju ljudskog prava na visoko obrazovanje, ukazujući na postojeće probleme socijalne isključenosti u pristupu visokom obrazovanju u Hrvatskoj,
  • definirati mehanizme i policy-preporuke za povećanje pristupa visokom obrazovanju za sve društvene skupine u Hrvatskoj, na taj način doprinoseći poštivanju ljudskog prava na visoko obrazovanje u Hrvatskoj.

Nacrt programa seminara se nalazi na sljedećoj adresi.

Ciljne skupine seminara su svi dionici u područjima visokog obrazovanja: predstavnici visokih učilišta (uprava, nastavnici i asistenti), ravnatelji i nastavnici srednjih i osnovnih škola, predstavnici nadležnih državnih institucija za visoko obrazovanje, studenti i studentske udruge, predstavnici učeničkih organizacija , predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici međunarodnih organizacija i mediji. Očekujemo do 80 sudionika na seminaru.

Ukoliko biste htjeli sudjelovati na seminaru, najljepše Vas molimo da ispunite prijavu koja se nalazi na internetskim stranicama http://www.iro.hr/pravo-na-obrazovanje/obrazac/prijava.php, do utorka 25. studenoga 2008. u 15 sati. Prijava za sudjelovanje je obavezna!

Organizator seminara je Institut za razvoj obrazovanja, a glavni partner je Nacionalna i sveučilišna knjižnica. Seminar se provodi u sklopu projekta „Kampanja Pravo na obrazovanje” koji podupiru Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Grad Zagreb (Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport).

 

 

Visit www.ceu.hu