Homepage > Scholarships > Institution profiles > TOP scholarship for TOP students

Predstavljamo

TOP scholarship for TOP students

Nacional's TOP scholarship for TOP students is awarded to the best students in Croatia for the seventh year in a row.

Stipendiju u iznosu od 40.000 kuna, po 4.000 kuna mjesečno, i ove godine dobit će čak trideset i dvoje studenata.

Potencijalni kandidati osim izvanrednog akademskog uspjeha moraju biti svestrani. Moraju dokazati svoje sudjelovanje u brojnim aktivnostima, želju za stalnim obrazovanjem i napredovanjem.

Akciju "TOP stipendija za TOP studente" pokrenuo je tjednik Nacional. Zahvaljujući zajedničkoj potpori partnera akcije (Ingra, Podravka, Diners Club, INA, VIPnet, HRT), uspješno se održava već sedam godina. Brojne hrvatske tvrtke i gospodarstvenici prepoznali su da Hrvatska ima sposobne i pametne ljude koje treba podržati i poticati njihovo daljnje obrazovanje.

Kroz proteklih šest godina putem "Top stipendije za Top studente" stipendirano je 147 studenata iz cijele Hrvatske sa 40 različitih fakulteta.

Svake godine prorektori svih hrvatskih sveučilišta te predstavnici veleučilišta i visokih škola odabire sto finalista. Predstavnici tvrtki-partnera od tih sto finalista odaberu tridesetak najboljih studenata. Stipendije se raspodjeljuju prema kvotama koje se rade prema veličini pojedinog sveučilišta, te broja prijavljenih studenata.

U tijeku je ovogodišnji natječaj za studente, a sve o natječaju možete pronaći u svakom broju tjednika Nacional ili na internet stranici www.topstipendija.net.

Uskoro kreće i predstavljanje "Top stipendije za Top studente" po hrvatskim gradovima. Predstavljanja će se održati u travnju i svibnju, po slijedećem rasporedu:  

  • Osijek 8.4.
  • Rijeka 23.4
  • Zadar 29.4.
  • Zagreb 6.5.
  • Split 7.5.
  • Pula 13.5.
  • Dubrovnik 20.5.

Related scholarship competition

Nacional
Vlaška 40, 10000 Zagreb
Contact person: Nina Šmigmator
Tel: 01 5555 014
Tel: 01 5555 000
Fax: 01 4814 394
URL: http://www.topstipendija.net
E-mail: topstipendija@nacional.hr

 

 

Visit www.ceu.hu