Homepage > Competitions > Stipendija Hrvatske školske zaklade

Baza natječaja

Stipendija Hrvatske školske zaklade

Deadline: 01.05.2011.

Scholarship administrator: Hrvatska školska zaklada
Level: undergraduate
Field of study: not defined
Place of study: Croatia

 

Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u akademskoj godini 2011/12.

Obavijest učenicima gimnazija i srednjih škola

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, sa sjedištem u Kaliforniji, i ove će godine stipendirati nadarene studente iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Stipendisti mogu postati uspješni maturanti gimnazija i srednjih škola, koji na jesen namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednomu od hrvatskih sveučilišta a stipendija se automatski produžava do kraja studija ako izabranik zadovolji kvalitetom studija.

Zainteresirani moraju, najkasnije do 1. svibnja 2011. podnijeti prijavu upravi zaklade te priloži popratnu dokumentaciju.

Na prijavi – koju pišu kandidati - moraju biti navedeni sljedeći podaci: ime i prezime, spol, datum i mjesto rođenja, adresa prebivališta, naziv gimnazije ili srednje škole, naziv (najviše dva) fakulteta koje kandidat namjerava upisati (ako kandidat upiše fakultet različit od navedenoga u prijavi Zaklada zadržava pravo obustave stipendije), imena i zanimanje roditelja, imena i godine rođenja braće i sestara, hobiji, izvanškolske aktivnosti te posebna stručna znanja i zanimanja.

Uz prijavu se prilažu sljedeći dokumenti (original ili kopija):

  • fotografija;
  • svjedodžbe svih razreda tijekom srednjoškolskog obrazovanja (uključujući samo prvo polugodište završnog razreda);
  • kopija domovnice;
  • kratak životopis (po mogućnosti na engleskome jeziku);
  • potvrda iz koje je vidljivo financijsko, odnosno materijalno stanje obitelji;
  • dokaz o eventualnim nagradama i priznanjima i eventualne preporuke.

Prijavu s navedenim dokumentima treba dostaviti na adresu Hrvatske školske zaklade

Croatian Scholarship Fund, P.O. Box 290; 31 Mesa Vista Court, San Ramon, CA 94583; United States of America.

Budući da svake godine zaklada primi i po nekoliko stotina prijava na natječaj, prednost pri odabiru će imati budući studenti izvrsnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja.

Zaklada je utemeljena prije dva desetljeća a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. Do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade – diplomiralo više od stotinu studenata na različitim fakultetima i danas pomažu razvoju svoje zemlje. Geslo zaklade je «Stvaranje lidera kroz obrazovanje» a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Zakladu vode i potpomažu američki Hrvati drugog i trećeg naraštaja od kojih većina i ne govori hrvatski jezik ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova. Više detalja na www.croatianscholarship.org  (službene stranice zaklade) ili www.csf-hrvatska.hr  (Web stranice Udruge stipendista CSF-a).

 

 

Previous year's competition

Stipendija Hrvatske školske zaklade (2008)
Stipendija Hrvatske školske zaklade (2007)

 

 

 

Visit www.ceu.hu