Homepage > Scholarships > First-hand experience > International graduate school for business management Zagreb (Karlo Guštin)

Stipendisti

International graduate school for business management Zagreb (Karlo Guštin)

Dobitnik jedne od djelomičnih stipendija za MBA studij Međunarodne diplomske škole za poslovno upravljanje Zagreb (IGBS Zagreb) u 2008. je bio dvadesetčetverogodišnji Karlo Guštin, koji je u međuvremenu diplomirao i trenutno radi kao savjetnik za poslovne procese u Ericsson Nikola Tesla d.d.

Guštin objašnjava kako je nakon završenog studija na Ekonomskom fakultetu poželio nastaviti s daljnjim obrazovanjem te je odmah, nakon kratkog razmišljanja, odlučio ostati u Hrvatskoj, dijelom i zato što je bio svjestan kako mu i njegova zemlja nudi odlične programe studiranja. Iako ga je privlačila i ponuda diplomskih studija, ipak je odlučio upisati neki od MBA programa te je naposljetku izabrao upis na Međunarodnu diplomsku školu za poslovno upravljanje Zagreb (IGBS Zagreb).

Glavnom prednošću nad ostalim studijima smatra predavanja profesora sa stranih fakulteta, čiji ga je princip rada i pristup studentima već ranije oduševio tijekom slušanja predavanja na fakultetu. Strani profesori rado prenose svoja znanja i iskustva, objašnjava Guštin, te dodaje kako je za njega kombinacija hrvatskih i stranih predavača jamstvo kvalitete predavanja, jer je bitno upoznati i domaće i strane spoznaje o zakonima tržišta.

"Nakon završetka studija na IgBS-u očekujem proširenje obrazovanja u područjima u kojima sam već stekao osnovna znanja", nastavlja Guštin, te napominje kako vjeruje da će svoja trenutna znanja iz informatike, stečena na fakultetu, te prodaje, stečena na trenutnom radnom mjestu, odlično nadopuniti obrazovanjem iz područja marketinga i financija, koje će mu pružiti IGBS.

"Smatram da ću puno lakše naći posao u Hrvatskoj, ali i da će mi se otvoriti tržište rada u inozemstvu", optimističan je Guštin, no ne i bez razloga – bivši studenti IGBS-a danas drže značajne položaje u renomiranim domaćim tvrtkama.

Stoga MBA studij Guštin preporučuje svakome tko je voljan učiti i napredovati u profesionalnom životu, a na upit o visokoj cijeni studiranja odgovara: "MBA studij na IGBS-u upisat će svi koji znaju prepoznati omjer uloženog i dobivenog."


 

 

Visit www.ceu.hu