Homepage > Scholarships > First-hand experience > Università degli Studi di Padova (Nikola Vučetić)

Stipendisti

Università degli Studi di Padova (Nikola Vučetić)

Institucija: Università degli Studi di Padova, Facolta di Agraria, Paesaggio, parchi e giardini
Piše: Nikola Vučetić, kraći studijski program, projektiranje zelenih površina

Iskustvo prijavnog procesa
Sve se dalo sredit u roku, zahvaljujući pomoći profesora i savršeno uigranom procesu. Jedini birokracijski problemi mogu se pojaviti kod izdavanje viza….ali viza kao takva vam ništa ne osigurava, niti će Vam ikad kao takva zatrebati. Moje iskustvo pokazuje da možete i par godina studirati bez ikakvih viza ili dozvola boravka.

Akademsko iskustvo
Slobodno se može reći da je Fakultet u Padovi po mnogim standardima u samom vrhu europskog fakultetskog obrazovanja. Novi Bolonjski sistem donio je mnogo rupa u fakultetski sustav, mnogo je nedorečenosti, ali donio je i mnogo novih kvaliteta, odnos profesor student je skoro pa savršen, odlična komunikacija između svih sudionika u nastavnom procesu, postiže se veća sloboda pojedinca, fleksibilnost i mobilnost…. mogućnosti su puno većeg opsega.

Osobno iskustvo
Ne postoje loša i dobra iskustva, postoje samo iskustva. Cijenim i poštujem svaki trenutak na studij u Padovi kao neiscrpni izvor znanja, prijateljstva, života. Padova je grad u koji se nije teško zaljubiti, studentska kultura je u tom gradu jedina konstanta u zadnjih 7 stoljeća i vrijedno je biti dijelom tog ozračja i te velike povijesti.

Financijsko iskustvo
Padova, kao i cijela Sjeverna Italija, za naše prilike su dosta skupe destinacije. Putovanja su daleko jeftinija i kvalitetnija nego kod nas….pa evo Venecija vam je udaljena kojih 40 minuta vlakom i to će Vas koštat oko 5 eura povratne karte. Puno je studentskih popusta, velikih sniženja …. tako da stvarno ne može biti lose.

Smještaj
Smještaj je u europskom nivou. Sve je super i sve je za pet.

Ostala iskustva
Treba krenut hladne glave…važno je krenut. Imaš izbor, na tebi je da izabereš. Biti tu gdje jesi, gledat isto nebo ili krenut u nepoznato…. avantura nek' počne. Svima sretno!


 

 

Visit www.ceu.hu