Homepage > Scholarships > Državne stipendije

Baza stipendija

Državne stipendije

Institution that administrates this scholarship program:Ministarstvo znanosti i obrazovanja - nacionalni programi
Types of financial support: Scholarship
Number of scholarships:2,538 per competition
Application deadline:usually January
Field of study:Natural Sciences, Engineering, Medicine and Health, Biotechnical Sciences, Social Sciences, Humanities, Arts, Sport
Level of study:not defined
Place of study:Croatia
Types of support:The scholarship partially covers costs of study
Komentar:

Državne stipendije A kategorije dodjeljuju se osobito nadarenima redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija, a u skladu s prijedlozima sveučilišta, veleučilišta i visokih škola – 1,129.

 

Državne stipendije B kategorije dodjeljuju se redovitim studentima deficitarnih studija i struka u Republici Hrvatskoj i državne stipendije C kategorije dodjeljuju se redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija koji se obvežu da će se nakon završetka studija zaposliti na područjima od posebne državne skrbi ili na otocima, a u skladu s prijedlozima sveučilišta, veleučilišta i visokih škola. B – 498; C- 89.

 

Državne stipendije redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija i naknade dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom svih visokih učilišta Republike Hrvatske, ukupno 762, a u skladu s prijedlozima sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, dodjeljuju se za sljedeće kategorije:

 

D1 - redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija - djeci osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6.,7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeci mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6.,7. i 8. istog zakona i mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6.,7. i 8. istog zakona.

 

E - redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija slabijega imovinskog stanja.

 

F - redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija s prebivalištem u gradu Vukovaru koji se obvežu da će nakon završetka studija raditi na području grada Vukovara najmanje dvostruko više vremena od vremena za koje su primali stipendiju.

 

G - redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji.

 

I - redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija s invaliditetom.

 

P - studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom.

Need-based scholarship:Need-based scholarships for the following categories are awarded through this scholarships program:
- osobe slabog imovinskog statusa
- osobe s invaliditetom / osobe s posebnim potrebama

 

Competitions

Currently there are no open competitions

Closed competitions archive
2011. | 2009. | 2008. | 2007. | 2006.


Other programs by this institution: Ministarstvo znanosti i obrazovanja - nacionalni programi
Državna nagrada za šport 'Franjo Bučar'
Nagrada za žene u znanosti
Natječaj za podnošenje poticaja za podjelu državnih nagrada
Stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja za Rome
NEWFELPRO PROGRAM
Stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja

 

Published 08.07.2008.

 

 

 

Visit www.ceu.hu